علت بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز چیست ؟
گاهی پیش میآید که دستگاه اکسیژن ساز شما بوق میزند یا چراغ آلارم چشمکزن آن روشن میشود. بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز، وقتی علت آن را ندانید ممکن است نگرانکننده باشد. بنابراین، خیلی مهم است که بدانید چرا دستگاه در حال هشدار دادن است و در این شرایط چه باید بکنید. در این مقاله، ما علت هشدار دادن یا در واقع بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز را بررسی میکنیم. با ما همراه باشید.
علت بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز
مهمترین علت بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز، اطلاع از وجود مشکلی در دستگاه است. در واقع شرکتهای سازنده دستگاه اکسیژنساز این هشدار را روی دستگاه قرار دادهاند تا امکان تشخیص بهموقع مشکل و برطرفکردن آن را به شما بدهند. بسته به نوع دستگاهی که خریداری میکنید، ممکن است این آلارمها تفاوت کمی داشته باشند. بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز، چراغهای رنگی و… هرکدام میتوانند نشانه آلارم در دستگاه شما باشند، نکته مهم این است که بدانید این آلارم چه مشکلی را به شما اطلاع میدهد.
شایع ترین موارد علت بوق زدن دستگاه اکسیژن
بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد و همانطور که گفتیم اهمیت زیادی دارد که شما با این دلایل آشنا باشید. پرتکرارترین و مهمترین دلایلی که باعث میشوند دستگاه شما بوق بزند عبارتند از:
- اخطار برای کاهش غلظت اکسیژن و رسیدن آن به اندازه کمتر از حد طبیعی
- بستهشدن راه جریان اکسیژن
- داغشدن غیرمعمول قسمتهای مختلف دستگاه
- افزایش یا کاهش ناگهانی فشار کار کمپرسور
- قطعی ناگهانی برق
- شارژ کم باتری در مدلهای پرتابل
- افزایش رطوبت
- نشتی در قسمت رطوبت ساز
- ولتاژ متناوب شبکه
وقتی دلایل بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز را پیدا کردید، کافی است قسمت مورد نظر را تنظیم کنید. بهطور مثال، برای مشکل ولتاژ متناوب شبکه، به نصب یک تثبیتکننده ولتاژ نیاز دارید. پس بعد از شنیدن آلارم میتوانید با یک تعمیرکار مسلط به دستگاههای اکسیژن ساز تماس بگیرید تا در اولین فرصت مشکل دستگاه شما را برطرف کند.
علت بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز با نور سبز یا زرد
گاهی بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز همراه با روشن شدن نور سبز یا زرد خواهد بود. وقتی بوق زدن دستگاه شما همراه با نور زرد باشد، نشانه یک هشدار مهم است. البته باید بدانید که روشن شدن نور زرد هشدار مهمتری از نور سبز را برای شما دارد؛ بنابراین باید در کوتاهترین زمان برای برطرف کردن مشکل اقدام کنید. روشن شدن چراغ سبز یا زرد عموما خبر از کمبودن جریان اکسیژن میدهد. در این شرایط باید وضعیت جریان اکسیژن، لوله کانولا و در کل، مسیر اکسیژن را بررسی کنید تا دچار پارگی، پیچیدگی، نشتی و مشکلاتی از این دست نباشد.
علاوهبراینها، پایینبودن خلوص اکسیژن هم از عواملی است که باعث روشن شدن نور زرد میشود. بهطور مثال، یکی از مهمترین دلایل این مشکل کثیفبودن فیلتر هوای دستگاه است.
![هشدارها و آلارمهای مختلف دستگاه اکسیژن ساز](https://o2med.ir/wp-content/uploads/2024/09/2.jpg)
هشدارها و آلارمهای مختلف دستگاه اکسیژن ساز
گفتیم که بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز و روشن شدن چراغهای هشدار قصد دارند به شما یا پرستار بیمار اطلاع دهند که ایرادی در عملکرد دستگاه وجود دارد. بهطور مثال، درصورتیکه بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز شما بدون مکث و بهصورت ممتد باشد، عموما خبر از وضعیت مهم و خطرناکی در بیمار میدهد. همچنین اگر بوقزدن همراه با روشنشدن نور قرمز باشد باید دستگاه را در اولین فرصت و بدون فوت وقت خاموش کنید و تا حدود 15 تا 20 دقیقه روشن نکنید.
بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز با صدای ثابت و همراه وقفههای بسیار کوتاه، خبر از افزایش دمای داخل دستگاه، کمبود ولتاژ شبکه یا وجود مشکلی در شلنگ اکسیژن میدهند. همچنین مکثهای طولانی در هنگام بوق زدن دستگاه، به معنی ازبینرفتن اکسیژن تا ۸۰٪ را میدهد. وقتی صدای دستگاه اکسیژن ساز شما کم است، دستگاه عملکرد طبیعی و بدون مشکلی دارد.
از طرفی بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز بدون روشن شدنشدن LED ها عموما نشان از مشکل در برقرسانی دستگاه دارد. اینها برخی از دلایل هشدارها و آلارمهای مختلف دستگاه اکسیژن ساز است که ممکن است در مدلهای مختلف کمی متفاوت باشد. بنابراین، مراجعه به دفترچه راهنمای دستگاه اکسیژن ساز را برای اطلاعات بیشتر در مورد دستگاه به شما توصیه میکنیم.
چگونه میتوان علت بوقزدن دستگاه اکسیژن ساز را شناسایی کرد؟
برای شناسایی علت بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز همانطور که گفتیم باید دلایل شایع آلارم دستگاه را بشناسید. بهطور مثال، باید بدانید که اگر دستگاه اکسیژن ساز شما برای هشدار از بوق ثابت با مکثهای کوتاهی استفاده میکند احتمالا دمای داخل دستگاه بیشاز اندازه افزایش یافته و قطعات دستگاه گرم شدهاند. بنابراین، برای رفع این مشکل توصیه میشود دستگاه را خاموش کنید و اجازه بدهید تا به مدت 20 دقیقه سرد شده و بهوضعیت اول بازگردد.
از طرفی، علت بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز بهصورت ثابت با مکثهای خیلی کوتاه نشاندهنده ایجاد مشکلاتی مانند پیچخوردگی در قسمت لوله دستگاه یا در واقع کمبود ولتاژ در بخش شبکه دستگاه شماست.
اگر متوجه شدید که دستگاه در حین بوقزدن دارای مکثهای بسیار طولانی است همانطور که گفتیم باید بدانید که دستگاه بیشتر از 80% اکسیژن خالص را از دست میدهد.
پس اگر بخواهیم بهطور کلی بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز را بررسی و شناسایی کنید، لازم است بدانید که صدای مکث در هر صورت، علامتی برای افت در میزان اکسیژن خالص دستگاه محسوب میشود. پس در بررسی صدای مکثهای کوتاه یا بلند باید بهسراغ میزان اکسیژن خروجی از دستگاه یا اکسیژن ورودی بیمار بروید.
در این مقاله، بهدلایل بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز و روشهای شناسایی آن پرداختیم. در هرصورت هشدار دستگاه اکسیژن ساز اهمیت بسیاری دارد و باید به آن توجه شود. فراموش نکنید که با خرید دستگاه اکسیژن ساز از فروشگاههای معتبری مانند اکسیژن، از خدمات پساز فروش و گارانتی برخوردار میشوید که در این شرایط به شما کمک خواهند کرد.
سوالات متداول علت بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز
- صدای ملایم و کم دستگاه در حین کارکردن نشانه چیست؟
در این وضعیت دستگاه بهصورت نرمال کار میکند و مشکل خاصی ندارد.
- آیا با شنیدن صدای بوق یا روشن شدن چراغ حتما باید کاری انجام دهیم؟
بله. آلارمهای دستگاه نشانه وجود ایرادی در دستگاه هستند و باید در اولین فرصت رفع شوند. - چرا دستگاه اکسیژن ساز خانگی من بوق میزند؟
دلایل متعددی برای بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز وجود دارد از جمله، داغشدن دستگاه، مسدود شدن مسیر اکسیژن، کاهش خلوص اکسیژن، قطعی برق، شارژ کم دستگاه، افزایش یا کاهش فشار کمپرسور و…
دیدگاهتان را بنویسید